Ideálním místem, kde hledat úkryt před každodenním shonem, je příroda a hlavně hory, které jsou k tomu jako stvořené. Proto na ně lidé také stoupají – aby získali jinou, lepší perspektivu. Pobyt na horách v odlehlé chatě vás vzdálí od každodenní reality a naopak přiblíží samotné podstatě lidského bytí. Zakuste svobodu v dalším díle vaření s Almazan Kitchen!
Právě myšlenka útěku z města a vaření v divočině stála u zrodu populárního YouTube kanálu kuchařské dvojice Almazan Kitchen a stala se také ústředním prvkem jejich velice oblíbených videí.
„Strýc mě vždy brával do lesa, kde jsme spolu vařili a užívali si přírodu. Pak jsme se jednou z legrace rozhodli, že budeme natáčet, co děláme. Tehdy jsme vařili v jeho domě na severu Srbska. Natočili jsme přípravu několika receptů a dali to na YouTube. Když jsme viděli, že našim videím postupně roste sledovanost, napadlo nás, že bychom v nich mohli pokračovat – ale tentokrát natáčet v přírodě. To byl klíčový okamžik, po kterém začala být naše videa opravdu populární. Lidé z nich byli ohromení, protože nikdy předtím nic podobného neviděli,“ přibližuje Aleksandar Almazan tajemství jejich úspěchu.
Nyní pokračují ve své cestě a s vozem Škoda Superb Scout se vydali do odlehlých horských oblastí. Přidejte se k nim a nenechte si ujít příležitost odpočinout si mezi majestátními alpskými vrcholky a sledujte jejich kulinářské umění, které předvedou při přípravě lahodných vegetariánských tacos.
Nejdříve rozdělejte oheň. Očistěte zeleninu a žampiony. Smíchejte mouku se solí a vodou a asi 5 minut směs hněťte, až z ní vytvoříte těsto. Z něj poté připravte tortilly odpovídající velikosti. Cibuli, papriky a žampiony nakrájejte a spolu se solí a kořením je osmažte na rozpáleném oleji. Jakmile jsou žampiony se zeleninou hotové, přidejte do pánve sýr.
Tortilly položte na rozžhavené uhlíky v ohništi a každých 10 sekund je otočte o 45 stupňů po směru hodinových ručiček. Jakmile dotočíte celý kruh, převraťte je a postup opakujte. Takto čerstvě připravené tortilly naplňte směsí zeleniny a sýra a posypejte pažitkou. Tak dobrou chuť a žádný spěch!
Na celý postup se můžete podívat na videu zde:
Almazan Kitchen tvoří Aleksandar a Boban Almazanovi, synovec a strýc ze Srbska, kteří jsou autory jednoho z nejsledovanějších YouTube kanálů o vaření. Jejich unikátní styl vaření v přírodě přilákal už více než 2,7 milionu odběratelů a jejich videa ukazující jednoduché, ale vynikající recepty nasbíraly desítky milionů zhlédnutí. Jejich hlavním cílem je autentické vaření na otevřeném ohni při použití organických surovin s inspirací v srbské tradiční kuchyni.
Leave a reply